Index Vakbarát Hírportál

Feldman Zsolt: A kormányzati intézkedések a vásárlóerő fenntartását szolgálják

2022. június 14., kedd 12:16

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint minden olyan kormányzati intézkedés, amely a nem megszokott gazdasági környezetre reagál, a vásárlóerő fenntartására szolgál.

Mindazok a kormányzati döntések, amelyek a nem megszokott gazdasági környezetre reagálnak, a családok, nyugdíjasok védelmét, a vásárlóerő megtartását szolgálják – hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Kecskeméten.

Feldman Zsolt A változás frekvenciáján – Nyomás alatt az FMCG-piac című konferencián mondott nyitóbeszédében kiemelte: jól látszik, hogy

a napi fogyasztási cikkek előállításával és értékesítésével foglalkozó szektor keményen érintett abban, hogy miképpen alakul a magyar állampolgárok vásárlóereje.

Kiemelte: ilyen szempontból az a kormányzati politika, amely a családok és a nyugdíjasok védelme érdekében a rezsicsökkentésben 2013 óta, üzemanyagárban és élelmiszerárakban pedig idéntől működik, segíti az FMCG-szektort és a vásárlóerő megőrzését – írta az MTI.

Rovatok