Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy kiüti a szolgálatban lévő rendőrt a balatoni strandon balhézó férfi

2022. június 16., csütörtök 12:19

Mások mellett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie a bíróságon annak a 30 éves férfinak, aki ököllel támadt egy rendőrre.

2022. június 11-én, délután egy balatoni strand gondnoka értesítette arról a hatóságot, hogy egy részeg férfi a strand vendégeit inzultálja, a bejelentő elmondása szerint a fiatalember folyamatosan kötekedett és verekedett a társaságában lévő személyekkel – közölte az Ügyészség honlapján. 

Mire a járőrök kiértek, 8-10 ember már körbeállta az erőszakos magatartást tanúsító férfit, aki feldúlt állapotban kiabált, társai képtelenek voltak lenyugtatni őt. A férfi a rendőrökkel is üvöltözött, az egyenruhásokat trágár jelzőkkel illette, majd feléjük lépett. Ekkor a járőrök egyike bal karját kinyújtva próbálta távol tartani magától a férfit, aki először a rendőr karjára csapott, majd a rendőrt egy gyors mozdulattal ököllel arcon ütötte.

A megtámadott rendőr a támadás hatására megszédült, szemöldöke felrepedt, és a fogából is letört egy darab. Az ütés után a férfit gyorsan lefogták, őt a rendőrök megbilincselték és a kórházba szállították. A büntetlen előéletű gyanúsított beismerő vallomást tett. A támadásról készült videót ide kattintva lehet megnézni.

Rovatok