Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogyan sarokba szorítja áldozatát a blahai láma, a rendőrség már nyomoz

2022. június 16., csütörtök 10:02

Újabb felvétel került elő a Blaha Lujza tértől nem messze léccel kergetőző férfiról, aki az új videóban ezúttal egy buszmegállóba szorította be haragosát.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy egy férfi eddig tisztázatlan okokból egy több méter hosszú léccel a kezében üldöz egy másikat Budapesten, a Blaha Lujza tértől nem messze lévő Kiss József utcában.

Az esetről videó is készült, amely az egyik közösségi felületre is felkerült. A konfliktus előzményéről nem sokat tudni, viszont nagyon úgy fest, hogy a Rákóczi úti forgalmon átszaladva, az autók között szlalomozva a menekülőnek sikerült meglépnie üldözője elől.

A Redditen néhány kommentelő egyenesen Toldi Miklóshoz hasonlította a léccel felfegyverzett üldözőt, míg másoknak a hat évvel ezelőtti, Népszínház utcai összeomlásról készült videó jutott eszébe.

Azóta újabb felvétel került elő, amelyen egy másik ablakból nézve az látható, hogy a közösségi médiában blahai láma névre keresztelt léces férfi egy buszmegállóba szorította az előle később elmenekülő férfit.

Már nyomoz a rendőrség

Az Index az eddigi felvételek miatt megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy érkezett-e bármilyen feljelentés a videón látható eseményekkel kapcsolatban, továbbá ki látható a felvételen és mi váltotta ki az azon látható viselkedést.

A rendőrség ezzel megkeresésünkre azt írta, hogy nem érkezett bejelentés az ügyben, a felvétel alapján a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Rovatok