Index Vakbarát Hírportál

Meglett Pitonka, onnan került elő, ahonnan senki se hitte volna

2022. június 16., csütörtök 19:52

Előkerült Pitonka, a királypiton, aki egy Damjanich utcai lakásból tűnt el Budapesten május végén. Gazdái minden követ megmozgattak, hogy kedvencük előkerüljön, akit végül a ház pincéjében találtak meg három nap keresgélés után.

Amint arról már az Index is beszámolt, május 27-én elszökött egy királypiton az egyik erzsébetvárosi lakásból Budapesten. Gazdái teleplakátolták a környéket annak érdekében, hogy minél előbb előkerüljön, de úgy nézett ki, hiába.

Gazdái gyanakodni kezdtek, hogy talán nem hagyta el a társasházat, és a pincében húzhatta meg magát. Feltételezésük beigazolódott, a szelíd, félénk állat a pincében talált magának menedéket. A lehetetlennek tűnő küldetés végére három nap keresés után sikerült pontot tenni.

Nem az az ügyes, aki megtalálja, csupán vak szerencse, hogyha a kígyó belénk botlik

– nyilatkozta Demeter Attila hüllőszakértő az RTL Klub Híradójának.

Demeter Attila elmondása szerint a fiatal királypiton senkire nem jelentett veszélyt, de ha egy macska vagy nyest karmai közé kerül, akkor nagy bajban lett volna. Az állat most már a megszokott környezetében tekereghet újra, és további jó hír, hogy nem fázott meg a 20 fokos pincében, mint a szakértő fogalmazott,

nem prüsszögött, nem tátogott.

Rovatok