Index Vakbarát Hírportál

Magyarország támogatja Moldova uniós tagjelöltségét

2022. június 16., csütörtök 10:03

Telefonon egyeztetett egymással Orbán Viktor magyar és Natalia Gavrilita moldovai miniszterelnök. A beszélgetésen a magyar kormányfő leszögezte, hogy Magyarország támogatja Moldova tagjelöltségét az Európai Unióban.

Telefonon tárgyalt az ukrajnai háborúról és Moldova európai integrációjáról Orbán Viktor miniszterelnök moldovai hivatali partnerével, Natalia Gavrilitával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tájékoztatás szerint a felek a megbeszélésen áttekintették az ukrajnai helyzetet, különös tekintettel a menekültválságra, ugyanis mindkét ország szomszédos Ukrajnával, Moldova és Magyarország pedig segítséget nyújt a háború elől menekülőknek.

Havasi Bertalan közölte, hogy Orbán Viktor pozitívan fogadta a moldovai kormány tervét, amely arra irányul, hogy az ország megkaphassa az európai uniós tagjelölti státuszt.

Magyarország tehát támogatni fogja Moldova EU-integrációját, végig a tagságoz vezető folyamat ideje alatt – tudatta a megbeszéléssel kapcsolatban a miniszterelnök sajtófőnöke.

Rovatok