Index Vakbarát Hírportál

Hiába a napsütés, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

2022. június 17., péntek 15:17

Bár az ország nagy részében továbbra is napsütéses időre lehet számítani, mégis az összes megyére kiadták a figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Késő estére várhatóan 16 és 22 fok közé hűl le a hőmérséklet.

Pénteken általában sok napsütés várható a nap további részében a fátyol- és gomolyfelhők mellett, csapadék csak elszórtan alakul ki – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A prognózis szerint az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, míg estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul, késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok közt valószínű, hűvösebb hajnal csak a hidegre hajlamos északi völgyekben lehetséges.

Minden megyére kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ország mind a tizenkilenc megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt. Az érintett megyékben a villámlás jelent elsődleges veszélyforrást, esetenként ráadásul szélerősödés, jégeső előfordulhat

Napközben elszórtan, főleg az Északi-Középhegységben, a Dunántúlon, valamint az Alföldön alakulnak ki zivatarok. A cellákhoz átmeneti, akár 60-80 kilométeres széllökés, jégeső és intenzív csapadék is jöhet.

A zivatarérzékenység estére várhatóan lecseng majd.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok