Index Vakbarát Hírportál

Átadták a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal első szakaszát

2022. június 17., péntek 20:19

Egy nyitóünnepség keretében adták át pénteken a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal első szakaszét a főváros és Etyek között, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Menczer Tamás államtitkár is jelen volt.

A BudapestBalaton kerékpáros útvonal új távlatokat adhat a kerékpározásnak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Etyeken, amiről az MTI számolt be.

A tárcavezető a fővárosból a Balaton irányába tartó kerékpáros útvonal BudapestEtyek közötti első szakaszának nyitóünnepségén elmondta, hogy Etyek kiemelkedik a térség egészének fejlődéséből, ami a gasztro- és a borturizmus mellett a kerékpáros turizmusnak is központja lett.

A koronavírus-járvány alatt mindannyian láttuk, hogy milyen jó az, amikor valakinek van lehetősége a szabadban sportolni, és most pedig arra is fel kell készülnünk, itt a háború árnyékában, hogy mi van, ha nincsen olaj. A bicikli mind a kettőre megoldást nyújt

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Az eseményen jelen volt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára is.

Pest megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője megjegyezte, hogy a folyamatosan épülő, 109 kilométer hosszú BudapestBalaton kerékpárutat – amelynek Etyekig tartó szakasza 23 kilométer – azért is tartja jelentősnek, mert a választókerületéből két települést, Budaörsöt és Biatorbágyot is érinti.

Rovatok