Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd: A fővárosi baloldali politikusok is felszálltak erre a brüsszeli dilivonatra

2022. június 18., szombat 16:21

Az európai és a magyar embereket sújtó brüsszeli szankciópolitika a magyarokkal akarja megfizettetni a háború árát – jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Brüsszel, a magyarországi baloldal és a multik folyamatos nyomásgyakorlása ellenére a kormány és a Fidesz–KDNP továbbra is fenntartja a rezsicsökkentést – mondta Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos az MTI-hez eljuttatott videójában, hozzátéve: az európai és a magyar embereket sújtó hibás brüsszeli szankciópolitika nem oldja meg sem az energiaárak elszabadulását, sem a háborús inflációt, ehelyett a magyarokkal akarja megfizettetni a háború árát.

Ezt mi nem fogjuk hagyni. Kiállunk a magyar emberek érdekeiért

– jelentette ki a politikus. 

Németh Szilárd kifejtette: ha ma szétnézünk az európai politikában, akkor azt látjuk, hogy a brüsszeli baloldaliak – ahelyett, hogy azon törnék a fejüket, miként lehet megszüntetni a háborús inflációt és az annak következtében kialakult káros gazdasági hatásokat, hogyan lehet megvédeni az európai és a magyar állampolgárokat – az őrült javaslataikkal pontosan az európai és a magyar állampolgárokkal akarják megfizettetni a háború árát.

Nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon a fővárosi baloldali politikusok is felszálltak erre a brüsszeli dilivonatra

– fogalmazott.

Karácsony Gergely főpolgármester a rezsicsökkentés ügyében „a tőle megszokott módon csak szimplán feljelentette Magyarországot Brüsszelben”, majd „árulásáért cserébe még pénzért is kuncsorgott” – jelentette ki a kormánybiztos. Hozzátette: Bősz Anett, „a Gyurcsány-párt újdonsült alpolgármestere” abban látja a háborús infláció megoldását, hogy a magyarok hagyják maguk mögött az autót, és üljenek át tömegközlekedésre.

Németh Szilárd azt mondta, hogy nem tudnak meglepődni, mert Bősz Anett „nem egyedül utazik ezen a brüsszeli dilivonaton”. Vele tart Tüttő Kata dúsgazdag „szoci alpolgármester asszony” is, aki azt javasolja a nála „jóval szerényebb körülmények között élő magyaroknak”, hogy kevesebb energiát fogyasszanak, mérsékeljék az autóhasználatukat, valamint gondolják újra az otthoni fűtési-hűtési-főzési szokásaikat.

Rovatok