Index Vakbarát Hírportál

Korábbi vallomásának mondott ellent a buszpályaudvaron rendőrökre támadó férfi

2022. június 18., szombat 11:36

Már másfél éve, hogy az egyik budapesti buszpályaudvaron egy férfi megpróbálta elvenni egy rendőr szolgálati fegyverét, amivel nemcsak őt és társait, hanem saját magát is meg akarta ölni. A legutóbbi tárgyaláson ismét vallomást tett, ahol a kezelés alatt álló férfi saját korábbi állításainak mondott ellent.

Még 2020 októberében támadt rá a rendőrökre az a férfi, aki egy budapesti bevásárlóközpontnál a buszpályaudvaron egyikük fegyverét is megpróbálta elvenni. A férfit végül a rendőröknek kellet leteperni.

A pisztoly tizennégy lőszerrel volt betárazva, amivel a férfi előbb le akarta lőni őket, majd magával is végzett volna. Előtte ugyanis elhagyta a barátnője. 

A férfi évek óta rendszeres kezelés alatt áll az elmeállapota miatt, a bűncselekmény idején viszont beszámítható volt.

Az ügyészség emberölés előkészülete miatt három év börtönt, továbbá indulatkezelési terápián való részvételt indítványozott, amennyiben mindent beismer és lemond a tárgyalás jogáról.

A férfi a tárgyaláson elmondta, hogy bűnösnek érzi magát, és lemond a tárgyalásról való jogáról. A gyilkossági és az öngyilkossági szándékot is elismerte. 

Az RTL Klub hírműsorának riportja szerint ezután zavarossá vált a vallomása, mivel nem tudott választ adni arra kérdésre, hogyan lőtt volna rá a rendőrökre a buszpályaudvaron.

Korábban ugyanis következetesen azt vallotta, hogy nem akarta bántani őket, későbbi vallomásában azonban már arról beszélt: jól emlékszik arra, mikor mondta a rendőröknek, hogy meg akarja ölni őket.

A tárgyalásról való lemondást így nem fogadta el a bíróság. Az eljárás két hét múlva folytatódik, amikor majd várhatóan ítélet is születik az ügyben.

Rovatok