Index Vakbarát Hírportál

Ma még II. Erzsébet is az apák napját ünnepli

2022. június 19., vasárnap 14:46

Magyarországon június harmadik vasárnapján ünnepeljük az apák napját. A jeles alkalom sok külföldi és hazai híres személyiséget késztetett arra, hogy a közösségi médiában emlékezzen meg, és köszöntse édesapját.

Június harmadik vasárnapján ünnepli a világ az édesapákat, erről ma a Google is megemlékezik a főoldalán. Az itthon 1994-től ünnepelt nap – mint oly sok más – az Egyesült Államokból terjedt el hazánkban, Amerikában ugyanis már 1972 óta hivatalos ünnepnap.

A családok számára jeles dátum számos híres személyiséget késztetett arra, hogy a közösségi médiában adjon hálát, és köszöntse édesapját, vagy emlékezzen rá. Többek között II. Erzsébet királynő és Károly herceg is megemlékeztek néhai édesapjukról.

II. Erzsébet királynő a néhai VI. György királyt idézte fel Instagramon.

Károly oldalára is kikerült egy kép, amelyen közösen szerepel elhunyt apjával, Fülöp herceggel.

De Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné is közösségi oldalukon méltatják az apákat. A hercegi házaspár közös családi fotóval köszönti az édesapákat. 

A magyar hírességek sem maradhatnak ki

Molnár Ferenc Caramel énekest a felesége, Szilágyi Szilvia kislányukkal közös képpel és néhány megható sorral köszöntötte saját oldalán.

Annyira izgalmas, felemelő és szavakba alig önthető volt nekem az eddigi közös út, megtapasztalni, ahogy napról napra egyre jobb és jobb leszel ebben is!

– írta Szilvia a bejegyzésben.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője fiával, Győrfi Dániellel osztott meg közös képet a jeles nap alkalmából. 

Nagyszabású apák napja a rendőrségnél

Megható videóval és különleges fotó-összeállítással köszönti az édesapákat apák napja alkalmából a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán. A BRFK meglepetésfotózással készült a kötelékében dolgozó apák és gyermekeik részére.

...hogy a szeretet köteléke a fényképeken is egy közös, örök emlék maradjon! Teljen minden apának olyan örömtelien a napja, mint amilyen nálunk volt a fotózás percei alatt.

Apukák, szóljon rólatok ez a nap! Boldog apák napját kívánunk!

– írták a bejegyzésben, hozzátéve: a családtagok remekül érezték magukat a fotózás közben.

Apa: főnév. Ősi gyereknyelvi szó. Szinonimái: védelmező, példakép, első számú szuperhős

– kezdte a BRFK az apák napi megható videójának kísérőszövegét. A megindító képkockákon egy rendőr foglalkozású apuka napját kísérhetjük végig a reggelitől a munkából való hazatérésig.

Mi, budapesti rendőrök ezzel a videóval szeretnénk minden édesapának boldog apák napját kívánni! Legyen ez a nap igazán az apáké!

– zárták a posztot.

(Borítókép: VI. György és lánya, II. Erzsébet 1948. június 5-én. Fotó: Harry Shepherd / Fox Photos / Getty Images)

 

Rovatok