Index Vakbarát Hírportál

A Budapest Airport tömegével veszi fel idén a munkavállalókat

2022. június 22., szerda 10:37

A Budapest Airport jelentős növekedésre számít nyáron a repülőtéri forgalomban, emiatt a teendők mennyiségében is, ezért nagy számban bővíti a munkavállalói létszámát a legkülönfélébb területeken.

Jelentős forgalombeli növekedésre számít a Budapest Airport a nyáron, ezért a munkavállalói létszámot is rohamos ütemben bővíti a cég. 

A repülőtér-üzemeltető önmagában csaknem 1400 embert alkalmaz közvetlenül, ám mintegy 250 partnervállalatának köszönhetően összességében több mint 50 ezer háztartás megélhetését biztosítja. A legtöbb alkalmazott biztonsági, utasforgalmi és műszaki területen dolgozik, de folyamatos a felvétel az informatikai, fenntarthatósági és menedzsmenti pozíciókra is. 

A vállalat jelenleg többek között projektmenedzsereket, karbantartási szakembereket, terminálüzemeltetési és információs munkatársakat, valamint rendszergazdákat és mérnököket is keres – írja a portfolio.hu.

Lendületben vagyunk, csak idén több száz új munkatársat toborzunk, akik a közel 1400 BUD-os kollégával együtt a következő évek fejlesztéseinek motorjai lesznek. Tavaly április óta több mint 460 munkavállaló lépett be hozzánk

– mondta Zahorán-Pirisi Zsuzsanna, a cég humánerőforrás-igazgatója, hozzátéve, a feladatuk, hogy mind megtalálják a helyüket a repülőtéri ökoszisztémában, és kiteljesedhessenek a munkájukban.

Védelmi ellenőröket, valamint terminálüzemeltetési és információs munkatársakat foglalkoztat a repülőtér a legnagyobb arányban. Ők önmagukban a Budapest Airport munkavállalóinak meghatározó részét teszik ki. 

Mivel jellemző a munkakörre, hogy az újonnan érkező kollégák zöme fiatal, ezért az ő beilleszkedésüket mentorprogrammal és repülőtéri képzésekkel is segíti a cég. Utóbbira a nemzetközi előírásoknak is megfelelve nagy hangsúlyt fektet a vállalat. 

Rovatok