Index Vakbarát Hírportál

Borult idővel köszön ránk az este, pár megye kivételével mindenhol kiadták a figyelmeztetést

2022. június 22., szerda 18:48

Erősen felhős, borult idő lesz szerda este, csapadék az ország nyugati, délnyugati felén sokfelé lehetséges. Csütörtökre tizenhárom megyében van érvényben figyelmeztetés zivatarveszély miatt.

Szerda este erősen felhős vagy borult idő lesz, a felhőzet az északkeleti tájakon lehet vékonyabb. Eső, zivatar az ország nyugati, délnyugati felén sokfelé várható, az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint ahol sok csapadék esik, ott valószínűleg párássá válhat a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, az északi völgyek átmenetileg kevésbé felhős részein azonban ennél hűvösebb is lehet.

Szerdán jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csütörtökön elsősorban a Dunától keletre erősödhet meg az északi, északkeleti szél. Zivatarok mentén átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

Csak hat megyére nem adtak ki figyelmeztetést csütörtökre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést zivatar miatt. Az érintett megyékben a villámlás jelent majd elsődleges veszélyforrást, de esetenként szélerősödés, illetve jégeső is előfordulhat:

Szerda estétől nyugat felől nő meg a zivatarhajlam, zivatarokra elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén lehet számítani, amelyek éjjel a Dél-Alföld nyugati részeire is átterjedhetnek, csütörtökön reggel pedig dél felé hagyják el a térségünket.

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok