Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, milyen büntetést kaptak Magyarország legpofátlanabb sofőrjei

2022. június 22., szerda 17:02

Az ORFK-OBB összegyűjtötte a korábbi Civil Pofátlan(tan)ítás videósorozat legkirívóbb szabálysértéseit, és belesűrítette egy különálló epizódba. A hatóság most azt is megmutatta, milyen büntetésben részesültek a közlekedés többi résztvevőjére veszélyt jelentő ámokfutók.

A videó elindítása utáni másodpercekben jobb kéz felől feltűnik egy autós, aki a járdán közlekedett az úttest helyett; neki húszezer forintja bánta a mutatványt, a jogosítványától pedig három hónapra elbúcsúzhatott. Ahogy haladunk előre, egyre ijesztőbb esetek tárulnak a szemünk elé. Az egyik autós például a tilos jelzés ellenére hajtott át a vasúti kereszteződésen, centiken múlt, hogy az érkező vonat ne törje rommá a személyautót. Az illető a szabálysértés elkövetése miatt hatvanezer forint pénzbüntetést kapott, illetve nyolc büntetőpontot is beírtak a neve mellé.

Ez utóbbi eset azért is érzékeny téma, mert idehaza az utóbbi hónapokban durván megszaporodtak a balesetek a vasúti átjárókban. A jelenség megszüntetése érdekében a rendőrség és a MÁV kampányt indított a hasonló jellegű incidensek megelőzéséért.

Az egyik legnagyobb büntetést a videó végén látható sofőr kapta, aki horrorisztikus manővert hajtott végre, miközben pirosat mutatott a közlekedési lámpa. A videót erre a linkre kattintva lehet megnézni.

A rendőrség a jövőben sem huny szemet az ilyen esetek felett, a hatóság eltökélt célja, hogy a civilek segítségével javítson a magyar közlekedési morálon, amely a tapasztalatok szerint jelenleg rendkívül rossz.

Rovatok