Index Vakbarát Hírportál

Megmentették egy idős ember életét a rendőrök

2022. június 22., szerda 13:57

A győri és a komáromi rendőrök, az önkéntes tűzoltók, a polgárőrök és a különleges kutyás mentőegyesületek együttműködése mentette meg egy idős ember életét Bábolnánál – közölte a rendőrség.

Azt írták, hogy egy férfi hétfőn, a délutáni órákban jelentette be a Győri Rendőrkapitányságon, hogy a reggeli órákban az idős édesapja gépkocsival elindult a boltba vásárolni az otthonából, de azóta nem tért haza, a mobiltelefonján pedig nem elérhető.

Ezután a város rendőrei a 77 éves férfi körözését kiadták és a megtalálására irányuló szükséges intézkedéseket megtették. Az adatgyűjtést követően megállapították, hogy az idős ember az M1-es autópálya környékén, a bábolnai kihajtónál járhatott járművével, és feltehetően azon a területen tartózkodik.

Másnap a rendőrök a Komáromi Rendőrkapitányság munkatársaival, a helyi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Kulcsár Kutató és a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány tagjaival és kutyáikkal közös kutatásba kezdtek. Végül az autópálya közelében lévő magas aljnövényzetű réten megtalálták a keresett férfi autóját,

az autó közelében pedig az egyik keresőkutya megtalálta a segítségre szoruló, de még életben lévő idős embert.

A kutatásban részt vevők a férfit szakszerű ellátásban részesítették a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a személy ellátását, majd kórházba szállították – közölte a rendőrség.

Rovatok