Index Vakbarát Hírportál

Hatezer forinttal tartoztak neki, de ő 134 ezret vert ki az ismerőséből

2022. június 22., szerda 17:44

Egy korábbi, hatezer forintos tartozás miatt verte meg ismerősét egy 17 éves solti fiatal. A tartozás fejében a fiú összes pénzét, 134 ezer forintot elvett. A Paksi Rendőrkapitányság önbíráskodás miatt indított eljárást.

Egy 16 éves bölcskei fiú tett feljelentést 2022. június 21-én a Paksi Rendőrkapitányságon. Elmondta, hogy délután ismerőseivel lakásukról fürdeni indultak a paksi strandra. Út közben megálltak cigizni és kocsit takarítani, ekkor 17 éves solti ismerőse kérdőre vonta egy korábbi, hatezer forintos tartozás miatt – közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a beszélgetésből szóváltás, majd dulakodás alakult ki, ami végül verekedésbe torkollott. Eközben elszakadt a fiú pólója is, és a nadrágja zsebéből a solti fiatal kivette az összes pénzét – 134 ezer forintot – a tartozás fejében.

Amikor kiszabadult a szorításból, telefonált egy ismerősének, hogy menjen érte, eközben a másik két fiú elhajtott. A történtek után a sértett és a segítségére siető barátja elindultak Paksra, hogy megkeressék az ismerőseit. Út közben a rendőrök igazoltatták őket, és a történtek miatt a kapitányságra irányították, ahol feljelentést tett.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal keresni kezdték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiút, akit rövid időn belül elfogtak és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A solti fiatalember beismerte és megbánta tettét. Elmondta, hogy idő közben már költött az erőszakkal elvett pénzből. A vásárolt tárgyakat és a még nála lévő bankjegyeket a nyomozók lefoglalták.

Rovatok