Index Vakbarát Hírportál

Jött egy kis ősz reggel, de ne szokjanak hozzá

2022. június 23., csütörtök 06:36

Csütörtök hajnalban az északkeleti országrészt leszámítva több helyen számíthatunk esőzésre, de kora délutánra már megszűnik a csapadék, a nap második részében pedig napsütéses időre van kilátás.

A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. Zivatarok mentén átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű, 

késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

A szolgálat az ország nyugati részében két megyére adott ki egyes fokozatú, citromsárga jelzést. Az ország legnagyobb részén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A nyugati határvidékre a délutáni órákban egy-egy zivatar esetleg besodródhat.

Egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön kezdetben gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Napközben megszűnik a hidegfronti hatás, a melegedés miatt viszont migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság kerülhet előtérbe, álmosak lehetünk, csökkenhet a teljesítőképességünk. Felerősödhetnek a keringési panaszok is.

Rovatok