Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön is a költségvetésről vitáznak a Parlamentben

2022. június 23., csütörtök 07:04

Folytatódik a Magyarország 2023-as központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája csütörtökön az Országgyűlésben.

Mint korábban megírtuk, ötnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, ahol szerdán elkezdődött a 2023-as költségvetés általános vitája.

Az előterjesztést és a hozzá kapcsolódó állami számvevőszéki véleményt összesen 30 órás időkeretben tárgyalja a parlament, csütörtökön 8 órakor kezdődik a vita; az ülésnap várhatóan 22 órakor zárul.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán az általános vita kezdetén tartott expozéjában azt mondta,

a 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése.

Hozzátette: az a cél sem változott, hogy megőrizzék az ország stabilitását és tovább javítsák az egyensúlyi mutatókat, ezért változatlanul fegyelmezett költségvetési politikát folytatnak.

A kormány a jelenlegi helyzetben is tartja a szavát, ezért a 2023-as költségvetés forrásait azokra a célokra fordítják, amelyek a magyar embereknek a legfontosabbak, vagyis a családok támogatására, a nyugdíjak védelmére, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzésére, az ország biztonságának megerősítésére, a munkahelyek megóvására és az újak létrejöttének a támogatására, továbbá arra, hogy biztonságos növekedési pályán tartsák a gazdaságot – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Az ellenzéki pártok az adóemelések és a megszorítások költségvetésének nevezték a 2023-as büdzsét.

Rovatok