Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Honvédség kirúgta a katonát, aki egy várandós nőt akart megerőszakolni

2022. június 23., csütörtök 09:01

Egy 35 éves katona akart megerőszakolni egy várandós nőt Miskolcon, akinek sikerült elmenekülnie előle. Most a Honvédelmi Minisztérium is reagált az üggyel kapcsolatban.

Mint arról mi is beszámoltunk, pár nappal ezelőtt egy 23 hetes várandós nőt próbált megerőszakolni egy szerződéses katona Miskolcon. A gyanú szerint a férfi hátulról támadt rá a hazafelé tartó nőre, akinek a szájába avart tömött, és szexuálisan bántalmazta. A nő dulakodás közben felhívta a segélyhívót, mire a férfi a telefonnal együtt elszaladt. A miskolci rendőrök már másnap elkapták az elkövetőt.

A Honvédelmi Minisztérium a 24.hu-nak küldött válaszából kiderült – miután a lap arról érdeklődött, hogy felfüggesztették-e vagy kirúgták-e a férfit –, hogy a Magyar Honvédség most megválik a 35 éves katonától és a Központi Nyomozó Iroda büntető eljárást folytat ellene.

A katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntetőeljárást folytat. A katona jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka

– írta a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya a 24.hu-nak.

A megalapozott gyanú szerint 2022. június 20-án 17 órakor Miskolcon a várandósságának 23. hetében járó nő munkahelyéről tartott hazafelé. Miután leszállt az autóbuszról, egy lépcső felé indult, de a férfi követte. Amikor a sértett a lépcsőn megállt, az elkövető mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre, és a nyakánál fogva fojtogatta, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A nő az erőszak ellenére hangosan segítségért kiabált, mire a férfi a földön fekvő sértettet elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig avart tömött a szájába. A sértett ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, arccal a sértett lábai irányába, a mellkasára ült, és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét fogdosta. A sértett folyamatosan ellenállt, és közben sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, elvette a nő telefonját, valamint a táskáját – amelyeket később eldobott –, és futva elmenekült.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE  Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok