Index Vakbarát Hírportál

Újfajta kábítószert árusítottak, nem lett jó vége

2022. június 24., péntek 17:43

Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit, a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A Hatvani Rendőrkapitányság 2022. június 22-én hajnalban egy összehangolt akcióban öt helyszínen tartott kutatást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen, amely alatt öt személyt állítottak elő – közölte a rendőrség.

A rendőrök két lőrinci lakos otthonában kábítószergyanús fehér port – amely az előzetes szakvélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül –, zöld növényi származékot és ezek porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le, továbbá pozitív értéket mutatott a velük szemben alkalmazott gyorsteszt. A gyanú szerint a 32 éves és 35 éves férfi az elfogásukat megelőzően Hatvan–Lőrinci–Apc–Zagyvaszántó vonzáskörzetében árusították a bódító hatású anyagot.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a két gyanúsítottat új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűncselekménye miatt, és előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2022. június 24-én elrendelt.

Rovatok