Index Vakbarát Hírportál

Szünetel a vonatforgalom a Déli pályaudvar és Kelenföld között

2022. június 25., szombat 19:36

Műszaki hiba miatt szünetel a vonatforgalom a Déli pályaudvar és Kelenföld között. Korábban egy szerelvény áramszedője tört le, és egy felsővezeték is leszakadt.

Egy szerelvény áramszedőjének letörése és egy leszakadt felsővezeték miatt nem közlekednek vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között – tájékoztatta az MTI-t a Mávinform.

A közlemény szerint a hibás jármű elzárja a Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti összeköttetést, a helyreállítás várhatóan késő éjszakáig tart, ezért szombat délután már nem közlekednek vonatok a Déli és Kelenföld állomás között.

A történtek miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a vasúti jegyeket és bérleteket is elfogadja a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, az M2-es metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4-es metrón, míg Kelenföld (Etele tér) és a Déli pályaudvar (139-es busz megállója) között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A késések és torlódások csökkentése érdekében a motorvonatokat Kelenföldről fordítják vissza Székesfehérvár, Pusztaszabolcs és Tatabánya felé, illetve felől – ezek az elővárosi vonatok a déli parti sebes InterRégió, Katica InterRégió vonatokat jelentik.

A gyorsabb visszafordítás érdekében Székesfehérvár és Kelenföld között nem közlekednek a hagyományos kocsikból álló vonatok, azok Tapolca, Balatonfüred, Siófok, illetve Várpalota irányából, irányába csak Székesfehérvárig, illetve Székesfehérvárról indulnak.

Rovatok