Index Vakbarát Hírportál

II. kerületi díszpolgár lett Szilágyi Áron és Bródy János

2022. június 26., vasárnap 11:23

2022-ben is átadták A II. Kerület Posztumusz Díszpolgára és A II. Kerület Díszpolgára címeket a Klebelsberg Kultúrkúriában. Mutatjuk a díjazottakat.

A II. Kerület Díszpolgára Szilágyi Áron és Bródy János, a II. Kerület Posztumusz Díszpolgára Garas Dezső – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester. A politikus kiemelte, hogy a díjazottak világszínvonalú, sőt világelső teljesítményt nyújtottak hivatásukban, legyen szó sportról, oktatásról, zeneszerzésről vagy előadóművészetről.

Díszpolgári címet adományoztak Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kardvívónak, aki a kerületben született és nőtt fel.

Sportolói pályája Pasarétről indult, és onnan vezetett útja a világ számos pontjára, ahol nemcsak győzelmeket aratott, hanem hazánk és egyben városrészünk jó hírnevét öregbítette. Számos ifjú sportoló példaképévé vált. A sokszoros bajnokot ugyanakkor nemcsak gyors pengéjéről ismerjük, hanem civil és jószolgálati szerepvállalásáról is, melyet ezúton is köszönünk neki!

– írta Őrsi Gergely.

Szintén díszpolgári címet kapott Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes zeneszerző, szövegíró is, aki művészeti tevékenysége mellett a városrész mindennapi életében is aktívan részt vesz.

A II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete emellett posztumusz díszpolgári címet adományozott Garas Dezső Kossuth-díjas színművésznek, rendezőnek, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának. Őrsi Gergely kiemelte, hogy a 2011-ben elhunyt legendás színművész élete nagy részében a II. kerületben élt, többek között a Csalán, a Dutka Ákos és a Napraforgó utcában.

(Borítókép: Díszpolgári címet kapott Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes zeneszerző, szövegíró. Fotó: Őrsi Gergely / Facebook)

Rovatok