Index Vakbarát Hírportál

Honvédelmi miniszter: Rendkívül súlyos a migrációs helyzet a déli határnál

2022. június 26., vasárnap 11:55

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán tett látogatást. A honvédelmi miniszter szerint a helyzet súlyos, így hazánk a következő években is fenntartja NATO-vállalásait.

„Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál” – közölte a honvédelmi miniszter Facebook-oldalán azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, idén több mint duplájára emelkedett azok száma, akik engedély nélkül próbáltak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unió területére.

„A kialakult helyzetről személyesen tájékozódtam a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán, és megköszöntem a katonáknak a szolgálatot” – közölte a tárcavezető.

Kiemelte, a biztonság alapvető nemzeti érdek, és ennek a biztonságnak garanciája a magyar honvédség. Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte, a kormány álláspontja egyértelmű: a migrációs problémákat a kiindulópontjukon kell kezelni, ezért a Magyar Honvédség a következő években is fenntartja NATO-vállalásait a missziós részvételekben.

Rovatok