Index Vakbarát Hírportál

Leomlott egy ház a Jókai utcában

2022. június 27., hétfő 10:35

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában hétfő délelőtt.

Az eset a hatodik kerületi Jókai utca és Aradi utca sarkán történt, a törmelék a Jókai utcára hullott. A tűzoltók már a helyszínen vannak, az épület közelében hatalmas por van. A környező utcákat lezárták – a hírről először a Telex számolt be. 

A Népszava megszerezte az egyik biztonsági kamera felvételét, ami rögzítette a házomlást.

Videón, ahogy leomlik egy ház a Jókai utcában

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese lapunkat arról tájékoztatta, hogy nagy erőkkel vonultak a helyszínre, bővebb tájékoztatást későbbre ígért. Közben a katasztrófavédelem hivatalos oldalán megjelent tájékoztatásban azt írják, a tűzoltók átvizsgálják a romokat a Jókai utca és az Aradi utca kereszteződésénél.

Leszakadt egy társasházi épület födémje Budapest VI. kerületében, a Jókai utca és az Aradi utca kereszteződésében. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik keresőkutyával átvizsgálják a romokat. Az egységek a társhatóságok közreműködésével lezárták a területet

– olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

Több ember megsérült, öt autó totálkáros lett 

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék pedig a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. Ennek következtében 

többen megsérültek, sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult.

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – közölte Kisdi Máté.

A mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba, miután hétfő délelőtt leomlott a VI. kerületi Jókai utcában lévő egyik ház negyedik emeleti falrésze – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1-en közölte: összesen négy ember sérült meg az omlásban, a mentőszolgálat hat kocsival érkezett a helyszínre. 

A LEGSÚLYOSABB SÉRÜLT EGY FIATAL NŐ, AKI KOPONYA-, GERINC- ÉS BELSŐ SÉRÜLÉSEKET IS SZENVEDETT.

Őt a mentősök azonnali ellátásban részesítették, és baleseti osztályra szállították. A másik három  sérült zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett, őket is ellátták és a baleseti osztályra vitték – közölte Győrfi Pál. 

Eljárás indult 

Többen megsérültek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított – olvasható a rendőrség honlapján. Mint írják, az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg. A helyszínen jelenleg is tartanak a mentési munkálatok, a Jókai utca Aradi és Dessewffy utca közötti szakaszát, valamint az Aradi utca 1–5. szám között szakaszát lezárták. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket

– olvasható a közleményben.

Az ügyben kerestük az Országos Mentőszolgálatot is, amint megkeresésünkre válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Megszólalt a polgármester

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere azt írta, hogy most ugyanannak a háznak a teteje omlott be, amelyik egy hónappal korábban kigyulladt és száz négyzetméternyi területen égett.

Azt írta, hogy a tetőtér az omlás előtt átépítés alatt állt. Közölte továbbá, hogy egyeztetett a társasház közös képviselőjével, és felajánlotta, hogy a házban élőknek ideiglenes szállást biztosítanak, ha szükséges.

Az épület húsz lakója kérte eddig az elhelyezését az önkormányzattól, amely két szállodában foglalt le számukra szobákat.

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott, jelenleg kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok