Index Vakbarát Hírportál

Emelkedik a fertőzöttek száma, több mint háromezer új koronavírusos beteget igazoltak

2022. június 29., szerda 09:11

Nyilvánosságra hozta az elmúlt hét adatait a kormány koronavírus-tájékoztató oldala.

A beoltottak száma 6 411 804 fő, közülük 6 198 798 fő a második, 3 884 105 fő a harmadik, 305 216 fő már a negyedik oltását is felvette.

Egy héttel korábban a koronavírus-tájékoztató oldal összesített adatai szerint összesen 1961 új fertőzöttet igazoltak. Meghalt 32 beteg. Kórházban 197 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 6-an szorultak lélegeztetőgépre. Hatósági házi karanténban 147-en voltak.

A tájékoztató portál emlékeztetett, hogy a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt július második hetétől már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. Jelenleg a kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással vagy péntekenként reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. 

(Borítókép: Egy nőt beoltanak a német–amerikai fejlesztésű Pfizer BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik adagjával a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. június 21-én. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok