Index Vakbarát Hírportál

BKK-automatákból lopott papírra gyártott hamis bérleteket egy férfi

2022. június 30., csütörtök 06:36

Elfogtak és kihallgattak egy 69 éves férfit, aki BKK-automatákból lopott hőálló papírra készített hamis bérleteket megrendelésre. E. Tamás belvárosi lakásában a rendőrség több száz hamis bérlet előállítására alkalmas hőpapírt, speciális nyomtatót, számítógépet, és már elkészült, személyes adatokkal ellátott hamis bérletet talált.

A rendőrség beszámolója szerint egy 69 éves férfi saját maga által gyártott hamis bérletekkel kereskedett Budapesten – számolt be honlapján a rendőrség.

A férfi a rendeléseket előre felvette, majd a BKK-automatából lopott biztonsági hőpapírra a vevők adataival bérleteket nyomtatott. Mint írták, a hamis bérletek a lopott papír és az általa használt speciális hőnyomtató miatt szinte teljesen megegyeztek az eredetivel, csak a valódi hátoldalán lévő sorszámokban különböztek.

A 69 éves csaló az eladáson túl teljes körű szolgáltatást nyújtott vevőinek: lejáratkor rögtön új szelvényt kínált, aki pedig lebukott, annak garanciában adott másik bérletet.

A megrendelők ellen is eljárás indult

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya E. Tamást június 22-én elfogta. A férfi belvárosi lakásában a rendőrök több száz, hamis bérlet előállítására alkalmas lopott biztonsági hőpapírtekercseket, speciális hőnyomtatót, számítógépet, illetve több, feltehetően megrendelésre készült, már személyes adatokkal ellátott hamis bérletet találtak, és foglaltak le.

A férfit nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását. Elfogatását a bíróság június 24-én rendelte el. Vevőivel szemben pedig csalás és hamis magánokirat felhasználás vétsége miatt indítottak eljárást.

Rovatok