Index Vakbarát Hírportál

Zárva tartanak pénteken az orvosi rendelők és a gyógyszertárak

2022. július 1., péntek 10:28

Zárva tartanak pénteken a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak is. A hírekkel ellentétben a kormányablakok és az ügyfélszolgálatok nyitva lesznek.

A Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, így zárva tartanak pénteken a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók

a sürgős esetek ellátását az ügyeleti rend szerint biztosítják.

Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lehet tájékozódni.

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, „az anyák megmentője” születésnapján, július 1-jén tartanak.

A kormányablakok nyitva tartanak pénteken

Rendes pénteki nyitvatartás szerint fogadják az ügyfeleket július 1-jén, pénteken is a kormányablakok és a kormányhivatali ügyfélszolgálatok – tudatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felhívták a figyelmet: több médium is tévesen állította, hogy a kormányablakok és az ügyfélszolgálatok zárva lesznek.

Ezzel szemben a kormányhivatalok zavartalanul működnek, nyitvatartási idejükről a kormanyablak.hu, illetve a kormanyhivatal.hu internetes címen tájékozódhatnak az ügyfelek.

Rovatok