Index Vakbarát Hírportál

Elgázoltak két rendőrt Nagyharsányban

2022. július 3., vasárnap 10:40

Szombat éjjel 22 óra után elütöttek két igazoltató rendőrt Nagyharsányban. Egyiküknek eltört a lába, másikat fejsérüléssel szállították kórházba.

Egy Siklós felől nagy sebességgel érkező Volkswagen Golf vélhetően későn vette észre az őt igazoltatni szándékozó egyenruhásokat, és mindkettőjüket elgázolta. Az autós akkora lendülettel érkezett, hogy a rendőrkocsinak is nekicsapódott, és arrébb lökte azt, majd az öbölben állt meg.

Az ütközéstől a két rendőr is odébb repült, egyikük lábszára eltört, másikat fejsérüléssel szállította a mentő kórházba. A két férfi nincs életveszélyben, állapotuk kielégítő.

Józan volt a sofőr

A történtek előtt nem sokkal ellenőrzésekbe kezdő rendőrök túlélték a balesetet, mentő szállította őket kórházba. Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta a Siklósi Híreknek, a balesetet okozó sofőrnél nem vetődött fel ittasság gyanúja vagy egyéb szer befolyása.

Az útszéli ellenőrzések nem példa nélküliek: a végrehajtó állomány azért kapja ezeket parancsba, hogy kiszűrjék a szabályszegőket; így az ittas, engedély nélkül vagy lejárt forgalmival közlekedő sofőröket is. Az ilyen igazoltatásnak szigorú szabályai vannak, melyek a baleset veszélyét hivatottak csökkenteni.

Úgy tudni, a település belterületén sötét beállónál igazoltató rendőrök viseltek láthatósági mellényt. Az intézkedés és a baleset pontos körülményeinek tisztázása folyamatban van, a helyszínelést és a történtek tisztázását hosszú, a beállóba ívelő keréknyom is segíti.

Rovatok