Index Vakbarát Hírportál

Aki tudja, kerülje el az M7-est, már most több kilométeres a sor

2022. július 3., vasárnap 10:43

Több kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópályán egy baleset miatt. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Frissítés: délutánra a forgalomkorlátozást sikerült feloldani.

Baleset történt az M7-es autópályán Budapest felé vasárnap délelőtt a 90-es jelű Balatonfüred csomópont után.

A rendelkezésre álló adatok szerint a délelőtti órákban a Balaton irányába haladt egy autós, amikor egy autós a 84-es kilométernél eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot, és áttért az ellenkező oldalra. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, ezért a forgalmat bizonytalan időre megállították.

A Balesetinfó azt írja, a jármű utasa nem használta a biztonsági övet, és a baleset következtében kirepült a jobb első ülésről, majd egy terepjáró elgázolta. Az ő életét a gyors beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni.

Hatalmas torlódásokat okozott

Az érintett szakaszon több kilométeres torlódás alakult ki, az ellenkező oldalon pedig a nézelődés miatt araszol a forgalom. Az Útinform azt ajánlja, hogy aki teheti, a Balatonfüred és a Polgárdi csomópontok között a 7-es főúton kerüljön.

Kiemelik: a kiterelés mögött is 5-6 kilométeres a torlódás. A 98-as Siófok–Sóstó csomópontnál pedig sokan hajtanak le a pályáról, ami miatt több kilométeres az araszoló kocsisor a főváros irányába. Ugyanakkor a 7-es főúton Lepsény térségében is áll a kocsisor, és a 71-es főúton, Balatonakarattya és Lepsény között is óriási a forgalom, itt szakaszos torlódásra kell számítani.

Egy BMW-s a szalagkorláton kívül előzte a kocsisort

A TV2 tett közzé egy videót arról, hogy egy terepjáró sofőrje megelégelte a dugót, és a szalagkorláton kívülre hajtott, majd ott kezdte el előzni a többi kocsit. 

A felvétel mindössze 9 másodperces, ezért azt nem tudni, hogy meddig jutott pályán kívül az autós.

Megszűnt a korlátozás, de jelentős a torlódás

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délután jelentette, hogy Lepsénynél újra zavartalan a közlekedés a főváros irányába. A rendőrök 13 óra 45 perckor feloldották a forgalomkorlátozást, így újra teljes szélességében járható az autópálya a főváros irányába. Hozzátették, hogy még így is jelentős torlódásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, ezért azt kérik a sofőröktől, hogy türelmesen és fokozott figyelemmel vezessenek!

Rovatok