Index Vakbarát Hírportál

Életeket mentett a bátor művezető az M3-ason

2022. július 4., hétfő 14:15

2022. június 24-én, péntek kora reggel defekt miatt pördült szembe a forgalommal egy személyautó az M3-as autópályán. Az utasok ezután nagy veszélybe sodorták magukat, rajtuk segített a Magyar Közút bátor munkatársa.

Az autóban egy kislány utazott a szüleivel, a baleset után mindhárman kiszálltak a szalagkorlátot eltaláló járműből, sőt még kereket is kezdtek cserélni a belső sávban. Egy autós bejelentése nyomán egy forgalomtechnikai művezető pár perc alatt kiért a helyszínre, és azonnal biztonságos helyre terelte a kerékcserén ügyködőket. A közútkezelő szerint a családnak valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy mekkora életveszélyben van.

Kollégánk úgy döntött, hogy életét kockáztatva kihozza az autót is, ezzel elkerülve a további baleseteket. Ekkor megállt benne az ütő, ahogy beült az autóba, ugyanis két másik jármű majdnem belerohant. Szerencsére nem történt baj. Kiszállt, és láthatósági mellényével jelzett az autósoknak, hogy nehogy tragédia legyen, ezután kivitte a rendőrök megérkezésekor a leállósávba a kocsit

– írta közleményében a társaság.

Személyi sérülés végül nem történt, vagyis mindenki ép bőrrel megúszta az esetet.

Rovatok