Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a diósjenői gyilkosság gyanúsítottját

2022. július 4., hétfő 13:04

Egy több mint tíz éve Diósjenőn elkövetett emberölés gyanúsítottját tartóztatták le Nógrád megyében – tájékoztatta az MTI-t a megyei főügyészség. A közlemény szerint még pénteken vette őrizetbe a rendőrség a feltételezett elkövetőt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói a fent említett napon egy évtizedes eltűnési ügyben hajtottak végre „nyomozási cselekményeket” Diósjenőn, ugyanis újabb adatok merültek fel az elkövető kilétével kapcsolatban.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség készenléti ügyészének indítványa alapján a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést a terhelt és az ügyészség tudomásul vette, a védő ugyanakkor nem volt jelen az ülésen, így a határozat nem végleges.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, egy 13 éve eltűnt lány maradványai kerülhettek elő egy diósjenői családi ház kertjében a hétvégén. Ugyancsak eltűnt testvére holttestét tovább keresik. Úgy tudni, a gyilkossággal gyanúsított férfi a nevelőapjuk.

Rovatok