Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Adrianna és Timur útja Magyarországra szinte elképzelhetetlen volt

2022. július 5., kedd 16:48

Közösségi oldalán osztotta meg Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt a videót, amelyben két ukrán gyermek, Adrianna és Timur szerepel, akik az orosz–ukrán háború elől menekülve érkeztek édesanyjukkal Magyarországra.

A két fiatal a nemrég véget ért budapesti vizes világbajnokságon is ott lehetett, ahol nemcsak saját országuk sportolóiért szoríthattak, hanem a szinkronúszó csapatok éremátadásán is részt vehettek, ahol ráadásul az ukrán egység nyerte meg az aranyérmet.

Szentkirályi Alexandra bejegyzésében azt írta: Adrianna és Timur útja Magyarországra „szinte elképzelhetetlen” volt, amit néha puskaropogás és ágyúszó kísért.

Adrianna és Timur sok mindenen mentek keresztül, ezért is volt nagy öröm és megható érzés látni azt a néhány felhőtlen pillanatot, amit a Magyarországon zajló Fina vizes világbajnokságon tudtunk szerezni nekik

– olvasható a bejegyzésben. 

A videóból az is kiderült, hogy a két édesanya az egyik szombathelyi gyárban talált munkát, míg Adrianna és Timur a helyi iskolában kezdte meg a tanulmányait az azóta eltelt idő alatt.

Rovatok