Index Vakbarát Hírportál

Fontos határidő jár le csütörtökön

2022. július 6., szerda 06:04

Még nem késő elvégezni az egyetemi jelentkezések utolsó simításait, a még hiányzó dokumentumok pótlása és a megjelölt szakok sorrendjének módosítása csütörtök éjfélig lehetséges. Van olyan egyetem, amely ösztöndíj-lehetőséget kínál az első helyen jelölésért cserébe, de más szempontokat is érdemes a jelentkezőknek mérlegelni. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Vészesen közeleg az ügyintézési időszak vége, a 2022 szeptemberében induló egyetemi képzésekre jelentkezők július 7-én éjfélig nyújthatják be a még hiányzó dokumentumokat, módosíthatják adataikat, illetve a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

A felvi.hu tájékoztatója szerint utóbbira csupán egyszer van lehetőség, vagyis aki korábban már megtette, nem módosíthat újra. Fontos leszögezni, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, új képzést nem lehet megjelölni. Mindössze egy kivétel van, ha egy már meglévő jelentkezési hely költségtérítéses párját szeretnénk felvenni.

Változtatni akkor érdemes,

Nem érdemes változtatni,

Csábító ajánlattal próbálkozik a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem arra ösztönzi a jelentkezőket, hogy jelöljék az intézményt első helyen, azok ugyanis, akik ezt megteszik, „egyedülálló ösztöndíjprogram” segítségével csökkenthetik tanulmányaik költségeit.

„Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértékét akár 75 százalékkal is csökkentheted” – olvasható abban a levélben, amelyet az egyetem küldött ki a jelentkezőknek.

Idén is lesz Pont Ott Party

A ponthatárokat várhatóan július 21-én hirdetik ki, azok elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők.

„Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről” – hívta fel a figyelmet a felvi.hu.

Mint ismert, a ponthatárok kihirdetésére országszerte bulikat szerveznek. Noha a Pont Ott Party 2020-ban a járvány miatt elmaradt, 2021-ben az eseményt a hagyományoknak megfelelően megtartották, és ez nem lesz másképp 2022-ben sem, a budapesti rendezvény a Városligetben lesz.

Rovatok