Index Vakbarát Hírportál

Drogkereskedelem miatt ítélték el, de a büntetés megkezdése előtt elszökött

2022. július 7., csütörtök 09:11

Még 2022 februárjában szabott ki letöltendő szabadságvesztést Zs. Katalinra a bíróság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt.

A rendőrség tájékoztatása szerint azonban a nő a büntetés letöltésének megkezdése előtt ismeretlen helyre távozott, és mivel megszökött a hatóságok elől, a börtönbe sem vonult be.

Zs. Katalint ezután a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya kezdte keresni. Felkutatásába 2021 novemberében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya is bekapcsolódott.

A hatóságok körében felmerült annak gyanúja, hogy az asszony külföldön bujkál, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A feltételezés végül beigazolódott, ugyanis a Tolna megyei felderítők és a KR NNI célkörözési egységének nyomozói kiderítették, hogy a nő Spanyolországban él.

A tájékoztatás szerint a rendőrök a búvóhely pontos beazonosítása érdekében felvették a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözés tagjaival.

A rajtaütés végül 2022. június 5-én volt: Zs. Katalint a spanyol rendőrök az Ebro folyó partján bérelt házában fogták el. Kiadatásáról a spanyol hatóságok döntöttek, 2022. július 6-án pedig átadták őt a magyar hatóságoknak, akik repülővel az esti órákban hozták haza Spanyolországból.

Zs. Katalint ezt követően a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Rovatok