Index Vakbarát Hírportál

Megújult a békési gyógyászati központ

2022. július 7., csütörtök 15:23

Befejeződött a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő felújítása, amely háromszázmillió forint költségvetési támogatásból valósult meg.

A szakrendelőben korszerű hűtő- és szellőzőrendszert építettek ki, felújították a védőnői részlegen a padló- és falburkolatokat, kicserélték a belső nyílászárókat. A beltérben a lámpákat LED-esre cserélték, és új liftet építettek a régi helyére – tájékoztatta az önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Az új légtechnikának köszönhetően 24 fokot lehet tartani az intézményben, ami kedvezően érinti a kistérségi járóbeteg-ellátó intézmény betegeit és dolgozóit is.

Nem igényelt önerőt a fejlesztés

A fejlesztés önerőt nem igényelt; a forrás odaítéléséről a gazdaság újraindítását célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló határozatában döntött korábban a kormány.

Az épületet 2019-ben energetikailag korszerűsítették, az akkori pályázati források segítségével a fal- és tetőszigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint az intézmény fűtéskorszerűsítése valósult meg. Egy másik projekt keretében napelemek is kerültek a rendelőre.

Az intézmény saját forrásból is fejleszt: húszmillió forintból újult meg 2020-ban az informatikai rendszer, korszerű diagnosztikai eszközöket vásároltak, 3,3 millió forintból pedig lecserélték a várótermi padokat – közölték.

Rovatok