Index Vakbarát Hírportál

Fapadot kapott Kásler Miklós a miniszteri bársonyszék után

2022. július 7., csütörtök 11:42

A padon az Imádkozzál és dolgozzál! felirat olvasható.

A lakiteleki Hungarikum Ligetben négyesztendős Nemzeti Nagyvizit és miniszteri bársonyszék után névre szóló tölgyfapadot kapott Kásler Miklós, a negyedik Orbán-kormány emberierőforrás-minisztere.

A Felvidék.ma tudósítása szerint a Népfőiskola által szervezett Európa Szabadegyetem keretében Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője köszöntőjében felidézte az egykor a rádióban elhangzó Nemzeti Nagyvizit című műsorral kapcsolatos emlékeit, amelyek számára élményforrásként hatottak. Azt mondta, egy Nemzetközi Nagyvizitre is szüksége volna mindannyiunknak, azzal a lényegre látó gondolkodásmóddal, amely Kásler professzort mindig is jellemzi.

Maga Kásler Miklós azt hangsúlyozta, hogy identitászavaros világban élünk, az Isten, haza, család után most az egyént, az önazonosságunkat akarják elvenni. Arra intett, hogy 

térjünk vissza a múlt értékeihez, a teremtett világon túl, térjünk vissza őseink, szentjeink világához.

A Kásler Miklósnak dedikált padot Szabó Imrefia Béla szobrászművész készítette, azon az Ora et labora! – Imádkozzál és dolgozzál! – latin felirat olvasható.

Rovatok