Index Vakbarát Hírportál

Beindult a harc a hazai dinnyepiacon, van, ahol kétezer forint a különbség

2022. július 8., péntek 11:28

A héten indult a dinnyeszezon, de már most hatalmas a versengés a boltok között. Két tízkilós görögdinnye ára között akár kétezer forintos különbség is lehet attól függően, hogy melyik boltban vásároljuk.

Jelenleg egy kiló átlagára 299 forint, de akad olyan üzlet is, ahol 200 forintért, máshol pedig 400-ért árulják a dinnye kilóját. A szakma beszámolója szerint az időjárás igazán kedvezett a termésnek, ezért a magyar vásárlók szeptemberig élvezhetik a gyümölcsöt. Az időjárás azonban nemcsak a mennyiségnek, hanem a minőségnek is kedvezett, az idei termés fölülmúlhatja a korábbi évek minőségét. 

A Pénzcentrum vizsgálta meg, hogy a szezon kezdetekor milyen árakkal kínálják a dinnyét a különböző áruházláncok. Az Auchanban kilóját 218 forintos áron lehet beszerezni, a Lidlben hétvégi akciójuk keretében 279 forintért. A Penny Market pedig biodinnyét kínál, amelynek kilós ára 349 forint. 

A lap vizsgálódása alapján azt lehet mondani, hogy ezen a héten az Auchanban a legolcsóbb a dinnye, ott egy ötkilósért 1090 forintot kellene fizetnünk, egy tízkilósért pedig 2180 forintot. A Prímában a legdrágább a vásárlás, ahol öt kiló dinnye 1995 forintba, tíz kiló pedig 3990 forintba kerülne.

Ez majdnem a duplája a legolcsóbb árnak. A többi helyen átlagosan 299 forintot kérnek a dinnye kilójáért, ez öt kiló esetén 1495, tíz kiló esetén 2999 forintos árat jelent. 

Rovatok