Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Nem egyedi eset, hogy kigyullad egy-egy busz

2022. július 10., vasárnap 07:40

Közösségi oldalán reagált a szombat hajnalban Kispesten kigyulladt busszal kapcsolatos történtekre Karácsony Gergely, aki szerint sajnos nem egyedi eset az Üllői úton kigyulladt busz ügye, a budapesti buszállomány ráadásul szerinte már végletekig elöregedett.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, szombat hajnalban kigyulladt Budapesten a 950-es éjszakai járat egyik csuklós busza az Üllői úton. Az esetről felvétel is készült.

Információk szerint a buszvezetőnek sikerült megállnia a megállóban, így a járatról mindenki időben és épségben tudott leszállni.

A történtekre Karácsony Gergely főpolgármester is reagált közösségi oldalán, aki bejegyzésben azt írta: félelmetes látványt nyújtott a Kispesten lángra kapó busz, melynek tüzét műszaki hiba okozta.

Sajnos, nem egyedi eset, hogy kigyullad egy-egy busz. 5-6 éve sorozatos tűzesetekkel kellett foglalkoznia az előző városvezetésnek. Műszaki hiba mindig történhet, de a legfőbb ok, hogy végletekig elöregedett a budapesti buszállomány, amit a legnagyobb gondosság mellett is képtelenség zökkenőmentesen üzemeltetni

– írta a főpolgármester. 

(Borítókép: Katasztrófavédelem)

Rovatok