Index Vakbarát Hírportál

Kegyetlenül összevertek egy sétálni is alig tudó idős bácsit Salgótarjánban

2022. július 12., kedd 11:35

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki a nyílt utcán rabolt ki és vert össze egy idős bácsit.

A vádlott 2021. november 15-éről 16-ára virradó éjszaka alkoholt, illetve bódító hatású anyagot és gyógyszert is fogyasztott Salgótarjánban, mielőtt gyalog útnak indult volna. A hajnali órákban az utcán sétált, amikor észrevett egy idős, mozgásában elnehezült férfit, aki egy autóstáskát tartott a kezében.

A részeg fiatal – miután elmentek egymás mellett – hátulról támadt az idős emberre, aki a hátát ért ütés miatt megtántorodott. Ezt kihasználva a vádlott több alkalommal megütötte őt a mellkasán és fején is. A sértett a földre zuhant, ekkor a vádlott kitépte a táskát a kezéből, a benne lévő irattárcával, a kb. 3000 forint készpénzzel és a sértett nevére kiállított okiratokkal együtt, majd a közeli vasútállomás felé vette az irányt.

A sértett talpra kecmergett, majd sántítva elindult a támadó után, miközben kiabálva kérte vissza a táskát és az iratait. A vádlott a készpénzt magához vette, a táskát és az irattárcát pedig visszadobta a sértett felé. A bántalmazott ekkor szidalmazni kezdte a másikat, aki erre újra támadásba lendült: előbb a mellkasát és fejét ütlegelte az idős bácsinak, majd az ennek következtében ismételten földre kerülő sértettet több helyen – főleg a fején és a mellkasán – megrugdosta, közölte az ügyészség.

A brutális verés következtében a sértett arckoponyacsontja több helyen eltörött, az arca zúzódott, illetve az ajka és a szemei is megsérültek. A bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt elkövető férfi ügyében az ügyészség 10 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlott mindent beismer a bíróság előtt és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Rovatok