Index Vakbarát Hírportál

Lopni ment, de otthagyta az igazolványát egy férfi Győrben

2022. július 12., kedd 15:07

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves férfi ellen, aki egy héten belül háromszor próbált lopni, de nem volt szerencséje, mert a tetthelyen ott felejtette a személyigazolványát – derült ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2022 áprilisában egy győri társasház pincéjébe ment be a nyitott ajtókon keresztül. Itt kibontotta pincefalat és így jutott át a szomszédos tárolóba, ami egy cég hűtőkamrája is volt. A férfi a kamra klímaberendezését letépte a falról, és a benne lévő, illetve a kamrába vezető rézcsöveket levágta és egy kartondobozba összekészítette. Ekkor azonban megzavarták, ezért a helyszínről elmenekült, a helyszínen hagyva az összekészített rézcsöveket és – szerencsétlenségére – a személyi igazolványát is.

A tettes a pincefal és a klímaberendezés megrongálásával közel 900 ezer forint kárt okozott.

A férfi pár nappal később az éjjeli órákban egy győri utcában álló autó ajtaját próbálta meg kinyitni, de nem járt sikerrel, ezért az udvarra is bemászott, hogy az ott parkoló másik járművet kinyissa. Tevékenysége közben azonban a kutya ugatni kezdett, a tulajdonos pedig kijött a házból, így az elkövető üres kézzel menekült el a helyszínről.

Ismét pár nap múlva egy győri hotel udvarán parkoló jármű ajtaját sikerült kinyitnia a terheltnek, amelyből 100 ezer forintot magához is vett, de a pár perc múlva az autójához érkező sértett még az ülésen találta a férfit, aki a pénzzel együtt elmenekült. Ekkor azonban kamerafelvétel készült róla, amely alapján később azonosították.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség minősített rongálás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat, ezért vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel – négy és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Rovatok