Index Vakbarát Hírportál

Újra kánikula váltja a zivatart, szelet és jégesőt

2022. július 12., kedd 06:12

Kedden enyhén felhős, emellett napos idő várható. A felhőzet összeállhat olyan sűrű gomollyá, hogy az ország északkeleti részén előfordulhat némi eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

A várva várt csapadék sem marad el amellett, hogy a héten fokozatosan tér vissza a kánikula. Kedden helyenként eső is várható, miközben derült időre számíthatunk a felhők mögül kibújó nap ereje miatt.

Kedden délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 20-21, a déli országrészen legfeljebb 22 fokos hőmérsékletre lehet számítani, ami a délutáni órákra meg fog emelkedni.

Szivárványgyanús időt jósolnak

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható, időnként össze is állhatnak a gomolyok, emiatt nagyobb számban az északkeleti harmadban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Máshol csak helyenként lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Figyelmeztetést adtak ki kedd éjfélig

Kedden a déli, délutáni órákban az Északi-középhegységben és az Alföldön – a meteorológiai szolgálat szerint jobb eséllyel az EgerBékéscsaba-vonaltól keletre – lehet elszórtan zivatar, melyekhez szintén társulhat néhol viharos szél és kisebb méretű jég. Hat megyére (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok) adtak ki figyelmeztetést zivatar miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Szerdán is napsütéses, jellemzően száraz idő várható. Északkeleten alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 10 és 15, délután 26 és 32 fok között alakul, ami csütörtökre már eléri a 30 és 35 közötti maximum-hőmérsékletet, így a hét második felére visszatér a kánikula.

Rovatok