Index Vakbarát Hírportál

Az ellenzék szerint gyakorlatilag vége a rezsicsökkentésnek

2022. július 13., szerda 19:15

Az ellenzék szerint a kormány gyakorlatilag megszüntette a rezsicsökkentést szerdai bejelentésével. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője szerint a magyar családok azzal szembesülhetnek, hogy nincs pénzük kifizetni a számlákat. A Momentum megszorításokról és adóemelésről beszélt.

A Demokratikus Koalíció képviselője szerint az Orbán-kormány megbukott, mert a legfontosabbnak tekintett ügyét tagadta meg és adta fel. Dobrev Klára szerint mára kiderült, hogy amivel a kormány a választási kampányban az ellenzéket vádolta, azt saját maga valósítja most meg.

Ahogy az orbáni inflációt, a különböző áthárított különadókat vagy a kata megszüntetését, úgy a rezsicsökkentés feladását is az emberek és a családok fogják megfizetni.

„A rezsicsökkentés feladása a legtöbb családnak akár több tízezres pluszterhet jelenthet, magyar családok tízezrei szembesülhetnek majd azzal, hogy nincs pénzük kifizetni a rezsit” – hangsúlyozta a DK EP-képviselője.

Az esettel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is felszólalt, aki Facebook-oldalán szedte össze, szerinte mi minden okozhatta a jelenleg fennálló veszélyhelyzetet. Ahogy írta:

Veszélyhelyzet van

Mert a déli határon

Mert Brüsszel

Mert Covid

Mert az apa férfi

Mert az anya nő

Mert Soros

Mert Ukrajnában

Mert Gyurcsány

Mert energia

Mert kormányoztok?

A Momentum közleménye szerint a kormány két nap alatt hatalmas csapást mért az emberekre, hiszen tegnap több mint 400 ezer egyéni vállalkozó megélhetését sodorta veszélybe, ma pedig Gulyás Gergely bejelentette, hogy az eddigi rezsicsökkentést nem tudják fenntartani.

„A Fidesz hazug módon az emberek megvédésével, a rezsicsökkentés fenntartásával kampányolt. De a valóság az, hogy eltitkolták az emberek elől a gazdaság valódi állapotát, most pedig pontosan azt csinálják, amivel az ellenfeleit vádolták korábban: megszorításokat vezetnek be és az emberekkel fizettetik ki a rossz kormányzás és a hazug kampány árát. Kata nincs, rezsicsökkentés nincs, adóemelés van! Az Orbán-kormány a megélhetési válság közepette nemcsak magára hagyta az embereket, hanem napról napra nehezíti az életüket” – olvasható a párt közleményében. 

Ahogy arról beszámoltunk, a szerdai Kormányinfón jelentették be, hogy változik a rezsicsökkentés: a lakossági átlagnál többet fogyasztók piaci árat fognak fizetni. 

(Borítókép: Dobrev Klára. Fotó:  Kaszás Tamás / Index)

Rovatok