Index Vakbarát Hírportál

Autójával akart ráijeszteni nevelt fia haragosára – véletlenül elütötte

2022. július 13., szerda 12:44

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi ellen, aki autója segítségével igyekezett megoldani nevelt fia konfliktusát, eközben balesetet is okozott.

2021 júniusában értesült a vádlott arról, hogy a 23 éves nevelt fia Ipolyvece felé vette az irányt, hogy meglátogassa egy haragosát. A nevelőapa gépkocsival indult a fiú után, hogy időben közbeléphessen, ha egy esetleges verekedés alakulna ki – írja a Nógrád Megyei Főügyészség.

Amikor a helyszínre ért, akkor látta meg, hogy a fia az út szélén állva vitatkozik a másik férfival. Eredeti tervei szerint meg akarta ijeszteni a fia haragosát, ezért a járművet a neki háttal helyet foglaló sértett felé kormányozta, de az akcióban – bár nem volt szándékos – el is ütötte őt. 

A sértett csuklótörést szenvedett a földre esés közben. A vádlott ezután rövid ideig kommunikált a helyszínen tartózkodó szemtanúkkal, majd a fiával együtt elhajtott a helyszínről. 

A 67 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző személy által elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség. Mivel a 23 éves nevelt fiú is szemtanúja volt a balesetnek, ami után ő sem segített a sérültnek, neki segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie.

Az ügyészség vádiratában a 67 éves, büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás, míg a 23 éves fiúval szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, emellett az eljárás során keletkezett közel 200 ezer forint bűnügyi költséget is a vádlottaknak kell megfizetniük.

Rovatok