Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a hidegfront a hétvégére

2022. július 14., csütörtök 17:03

Enyhe hidegfront érkezik Magyarország térségébe a hétvégén, számottevő csapadékra azonban most sem számíthatunk. De a lehűlés előtt pénteken még sok napsütés várható, a nappali maximum-hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Hidegfront érkezik pénteken Magyarország területére. Ennek hatására mérséklődik a hőség, de érdemi csapadék továbbra sem várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azonban a lehűlést megelőzően pénteken még sok napsütés várható. Zápor és zivatar a déli, kora délutáni órákig az északkeleti, keleti megyékben, valamint a nyugati határvidéken valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a légmozgás. A hajnali hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. A maximumok általában 26 és 32 fok között várhatók, de az Alföld délkeleti részén 33, 34 fokot is mérhetnek.

Érkezik a hidegfront a hétvégére

Szombaton leginkább hajnalban a déli, délnyugati határnál fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati határvidéken délután is lehet csapadék, ugyanakkor máshol sok napsütésre számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de a szélvédett helyeken pár fokkal hidegebb lehet a hajnal. Délutánra 27 és 34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz melegebb. 

Vasárnap is sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumok általában 12 és 18 fok között alakulnak, de a szélvédett részeken több fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 25 és 30 fok között várható – írta az MTI az OMSZ országos középtávú előrejelzése alapján. 

(Borítókép:  Jászai Csaba / MTI)

Rovatok