Index Vakbarát Hírportál

Lázár János veszi át a Nemzeti Közlekedési Központot

2022. július 14., csütörtök 20:44

A korábbi Budapest Fejlesztési Központ utódcége, a Nemzeti Közlekedési Központ a Lázár János által vezetett tárca vezetése alatt működik tovább.

A Miniszterelnökség korábban megerősítette: Lázár János tárcájához kerülnek azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein látott el, vagyis a mostani NKK-projektek – írja a Portfolio. 

A július 13-i Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelében meg is valósult, tehát az Építési és Beruházási Minisztériumhoz kerül a mintegy 300 fősre duzzadt intézmény. Ez felelős többek között a MÁV–Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak az állam nevében történő megrendeléseiért, emellett pedig olyan projektekért is, mint a fővárosi agglomerációs vasúti stratégia beruházásai, a Nyugati pályaudvar fejlesztése, a budai fonódó villamos építése, illetve számos fővárosi zöldterület-fejlesztés.

A tulajdonos egy éles vita miatt nem változik, legalábbis a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információ szerint, és további vitákat eredményez, hogy melyik projektet kell törölni, és melyik az, amelyik maradhat. Emlékeztettek arra, hogy az új vasúti stratégiát (Főtervet) annak ellenére kell a kormány elé vinni július 27-ére, hogy a hatásköri viták továbbra sem tisztázódtak – írja a Portfolio.

Rovatok