Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor posztolta a megoldást

2022. július 17., vasárnap 09:05

Magyarország miniszterelnöke a Kossuth rádióban beszélt arról, hogyan kellene megváltoztatni Brüsszel háborús politikáját, valamint azt is elmondta, szerinte mi a megoldás Európa gazdasági problémáira.

Orbán Viktor kormányfő pénteki Kossuth rádiónak interjúban beszélt arról, mi lehet a megoldás Európa rohamosan romló gazdasági helyzetére, valamint, hogy hogyan kellene megváltoztatnia a brüsszeli vezetésnek a háborús politikát.

A miniszterelnök kiemelte, „Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte és a legelső pillanatban is azt mondta, hogy a szankciókkal nem fognak segíteni Ukrajnán„. Szerinte „úgy kell segíteni, hogy az Ukrajnának jó legyen, nekünk meg lehetőleg ne legyen rossz”.

...ha így megy tovább, ki fogják nyuvasztani az európai gazdaságot

– hangsúlyozta Orbán Viktor. 

Véleménye szerint Brüsszelben a vezetőknek azt kell mondaniuk, hogy „rosszul kalkuláltak, téves föltételezésekből indultak ki a szankciós politikával kapcsolatban, ezért meg kell változtatni”.

A kormányfő szerint a megoldás az lenne, ha leülnének az oroszokkal tárgyalni, tűzszünetet kötnének, utána pedig béketárgyalásokat folytatnának, mert mint mondta, a jelenlegi gazdasági bajra csak a béke jelenthet megoldást. 

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher)

Rovatok