Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter Novák Katalinnak: Legalább ehhez legyen gerince

2022. július 18., hétfő 20:41

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn aláírta a katatörvény módosítását, ez pedig kiverte a biztosítékot az ellenzéki pártoknál. Hétfő este a Jobbik egykori elnöke, Jakab Péter is kifejtette véleményét az ügyben.

Novák Katalin a közösségi oldalán azt írta: alaposan megvizsgálta és megfontolta az elfogadott törvényt, ahogy a hozzá érkezett észrevételeket is, de olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnia, bevallása szerint nem talált.

Hozzátette: érzékeli a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. Kifejtette: rendkívüli időket élünk, amikor Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza.

Ezekre a szavakra reagált Jakab Péter a közösségi oldalán a tőle megszokott szókimondó stílusban:

Novák Katalin aláírta a katásokat kinyíró törvényt. Szerinte ugyanis rendkívüli időket élünk, ezért nem lenne helyes, ha ő akadályt gördítene a Fidesz-kétharmad elé. Fizessenek hát a kisvállalkozások. Merthogy kell a pénz a költségvetésbe. Ehhez képest a kormány épp a múlt héten ítélt meg plusz egymilliárd forintot az elnök asszony hivatalának. Nem utasította vissza, sőt!

– írta bejegyzésében a politikus, aki a második, egyben utolsó bekezdésben sem vett vissza a keményebb hangvételből:

Igen, rendkívüli időket élünk. Pont ezért kellene akadályt gördíteni a kétharmad elé. Önnek, elnök asszony, és nem a futároknak. Ezt várta volna öntől a nép. Meg azt, hogy a milliárdos támogatást utalja szépen vissza a közösbe. Tegye meg. Legalább ehhez legyen gerince. Tudja, rendkívüli időket élünk. Ilyenkor pedig nincs helye a rongyrázásnak. A Sándor-palotában sem

– üzente Novák Katalinnak Jakab Péter.

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Bánkúti Sándor / Index)

Rovatok