Index Vakbarát Hírportál

Szerdától indul a vízosztás

2022. július 19., kedd 19:25

A MÁV-START és a Volánbusz a hőségriasztás ideje alatt, július 20-ától, a budapesti pályaudvarokon, a nagyobb vidéki vasútállomásokon, valamint a forgalmasabb buszpályaudvarokon ásványvizet biztosít utasainak – írják a közleményükben.

A MÁV-START délelőtt tíz és délután öt óra között kezd vízosztásba a budapesti pályaudvarokon, illetve a nagyobb vidéki vasútállomásokon. A Volánbusz minden munkanapon dél és délután kettő között biztosít ivóvizet a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb buszpályaudvarain. A közleményben ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy hőségriadó idején kiemelten fontos, hogy mindenkinél legyen ivóvíz, amikor elindul otthonról. 

Magyarországon újra közeledik a hőségriadó, emiatt a két szolgáltató az esetleges rosszullétek megelőzése érdekében döntött a vízosztás mellett. 

A MÁV-START kezdeményezése által érintett települések: Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvar, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki vasútállomás. 

A Volánbusz Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen fog vizet osztani az utasainak. 

Rovatok