Index Vakbarát Hírportál

Nézőpont: A katatörvény ellenére is töretlen a Fidesz népszerűsége

2022. július 19., kedd 10:53

A kata szabályain módosító törvény nem tépázta meg a Fidesz támogatottságát, ahogy az ellenzék válságán sem változtatott – derítette ki a Nézőpont Intézet friss, reprezentatív közvélemény-kutatása.

A Mráz Ágoston Sámuel vezette Nézőpont Intézet izgalmas időszakban készített friss pártpreferencia-közvéleménykutatást: július 11. és 13., a kataszabályokat módosító törvényjavaslat benyújtásának és elfogadása napja közt kérdezték meg az emberek véleményét.

A Nézőpont ezer fő telefonos megkérdezésével készült, a 18 év feletti lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív kutatásából kiderül: 54 százalékkal változatlanul a Fidesz–KDNP mögött áll a magyarok abszolút többsége.

Az ellenzék ezzel szemben kevésbé muzsikál fényesen, a Nézőpont Intézet mérése szerint jelenleg csupán négy ellenzéki párt éri el a parlamenti bejutási ötszázalékos küszöböt:

Ezzel szemben az ellenzéki pártok közül négy nem jutna be önállóan a parlamentbe. A Jobbik négy, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd pedig egy százalékon áll – állapította meg a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet által közölt kutatása.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok