Index Vakbarát Hírportál

Ötéves kisfiával az autójában akart öngyilkos lenni egy nő

2022. július 19., kedd 17:21

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a nőnek, aki az általa vezetett autóval szándékosan áttért a másik forgalmi sávba és ott összeütközött egy szemből érkező kocsival.

Kisfiával a fedélzeten akart öngyilkos lenni egy anya, aki vezetés közben szándékosan áttért a másik sávba és összeütközött egy szemből érkező járművel – számolt be sajtóközleményben a Győri Fellebbviteli Főügyészség. 

A közlemény szerint az anya 2017-ben a gyermekével közlekedett, amikor elhatározta, hogy öngyilkos akar lenni, ezért a 85. számú főúton legalább 114 kilométer/óra sebességgel haladva áttért a másik forgalmi sávba, amely a menetirányával szemben haladt. A szemből érkező jármű vezetője ezt észlelte, lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét. A nő azonban lassítás nélkül nekihajtott, aminek következtében a személygépkocsija többször átpördült és az oldalára borult.

Az anya és ötéves gyermeke – köszönhetően annak, hogy mindketten használták a biztonsági övet – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Mint írták, amennyiben a vétlen sofőr – aki sérülést ugyan nem szenvedett, de személygépkocsija totálkáros lett – nem csökkenti a sebességet és húzódik jobbra a járművével, úgy frontális ütközés követezik be, amelynél nem zárható ki a halálos eredmény .

Betegsége súlyosan korlátozta a nőt

A sajtóközlemény szerint a nőt pszichiátriai betegsége súlyosan korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje és ennek megfelelően cselekedjen, ezért a Győri Törvényszék 2022 júniusában minősített emberölés kísérlete és rongálás miatt 2 év börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának az emelése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a nő több közlekedési szabályt is megszegett, ezzel mások életét szándékosan veszélyeztette, ezért vele szemben hosszabb tartamú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása indokolt. Valamint úgy véli, a felfüggesztés időtartama alatt szükséges figyelemmel kísérni, hogy az előírt orvosi kezeléseken részt vegyen, ami pártfogó felügyelet elrendelésével biztosítható.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Rovatok