Index Vakbarát Hírportál

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air egyik gépe Ferihegyen

2022. július 20., szerda 15:52

A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok megállapították, hogy hamis volt a bombafenyegetés – közölte a Wizz Air az Indexel.

Az Airportal.hu repüléssel foglalkozó szakmai híroldal szerint Ferihegyen szakította meg útját a Wizz Air W6 5058-as számú, Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgépet. 

Forrás: Flight Radar

Mint írták, az Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést a főváros irányába. 

A repülőgépet  a leszállást követően tűzoltók vették körül, információk szerint az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet.

A légitársaság úgy reagált:

A Wizz Air megerősíti, hogy a W6 5058 azonosítóval rendelkező, Bariból Krakkóba tartó járata július 20-án, szerdán névtelen bombafenyegetést kapott. A bejelentést követően a repülőgép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást. A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént.

Később a Budapest Airport az MTI érdeklődésére annyit közölt: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel, a 2-es futópályát az „esemény” miatt lezárták.

A pályazár a járatok indulását és érkezését nem érinti, a repülőtér zavartalanul üzemel.

Az eseményben érintett járat és a repülőtér minden utasa biztonságban van – közölte a Budapest Airport.

Frissítés!

 A Wizz Air este újabb közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy 

a július 20-án Bariból Krakkóba tartó W6 5058-as számú járata július 20-án névtelen fenyegetést kapott egy fedélzeten elhelyezett robbanószerkezetről. A repülőgépet a budapesti repülőtérre irányították át, ahol valamennyi utast és a személyzet minden tagját evakuálták. Az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. A Wizz Air 22:30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még ma tovább utaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre. Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig is a legfőbb prioritás marad számunkra.

(Borítókép: Horacio Villalobos / Corbis / Getty Images)

Rovatok